Easy Recruitment
Vacatures
inTiel
Ben jij die salestijger, die vanuit de binnendienst, samen met de accountmanager de klant optimaal wil bedienen?
inHeteren
Als Supervisor Helpdesk word je ingezet voor het ondersteunen van onze klanten die vragen hebben over het gebruik van Axxerion. De functie is geen call-center baan waarbij je alleen de telefoon oppakt, je bent ook eindverantwoordelijk voor het oplossen van de vragen die binnenkomen.
inMaastricht
Mooie kans bij Mooij Verf in Maastricht voor een vestigingsmedewerker met een sterke affiniteit met de onderhouds- of bouwbranche!
inLandelijk
[chapo]
| RSSRSS

Tips

Vervul vacatures sneller!

Vrijwel iedere manager wil dat openstaande vacatures zo snel mogelijk vervuld worden. Vanuit het oogpunt van de recruiter lijkt het sneller vervullen van vacatures vaak onmogelijk. Donna Vespe geeft zeven tips om het onmogelijke mogelijk te maken.

De meeste winst valt te behalen door als recruiter samen op te trekken met de manager met een openstaande vacature. Hierbij zeven zaken die een recruiter (beter) kan doen om vacatures sneller te vervullen:

1. Stel de juiste vragen: veel managers hebben het te druk om aandacht te besteden aan het functieprofiel. Als zij een vacature hebben sturen ze een korte beschrijving voor een generieke functie naar de recruiter. De recruiter moet dan zonder dralen de manager een aantal gerichte vragen stellen om een goed functieprofiel op te kunnen stellen met een aantrekkelijke functietitel. Dit trekt de juiste kandidaten aan.

2. Overeenstemming over het functieprofiel en de functie-eisen: de manager en recruiter moeten het eens zijn over welke vaardigheden gewenst en welke verplicht zijn. Zo kan de recruiter doelgericht aan de slag.

3. Stel grenzen: een betrokken manager helpt bij het sneller vervullen van vacatures. Een te betrokken manager kan juist een tegengesteld effect hebben. Neem als recruiter de leiding en manage het proces. Sta niet toe dat een manager ieder cv wil beoordelen. Stuur in plaats daarvan twee cv's en gebruik de feedback daarop als richtlijn voor het beoordelen van andere cv's.

4. Regel zo snel mogelijk een sollicitatiegesprek voor passende kandidaten: wachten totdat je als recruiter drie of vier goede kandidaten hebt alvorens met gesprekken te starten zal het proces vertragen. Bovendien loop je het risico goede kandidaten - die moeten wachten - te verliezen.

5. Versnel het sollicitatiegesprek: Het is gebruikelijk kandidaten voor een persoonlijk gesprek uit te nodigen. Dit is echter een kostbare en tijdsintensieve aangelegenheid. Een eerste contact kan via de telefoon of via bijvoorbeeld Skype (bellen via de computer, met mogelijkheid elkaar te zien) lopen. Indien mogelijk zou een manager meerdere kandidaten op dezelfde dag moeten spreken, zodat vergelijking van kandidaten mogelijk is. Vervolgens kunnen met de beste kandidaat / kandidaten gesprekken gehouden worden.

6. Loop vooruit in de procedure: als de organisatie besluit om een kandidaat een aanbieding te doen, stuur dan alvast het papierwerk naar de betreffende kandidaat, voordat deze een volgend gesprek heeft. De kandidaat weet dan dat het serieus is en uiteindelijk scheelt het tijd.

7. Geef een kandidaat een beperkte tijd om te reageren op een aanbod (bijvoorbeeld 48 of 72 uur): sommige kandidaten hebben meerdere aanbiedingen van werkgevers. Als een kandidaat niet snel reageert wacht deze misschien op een beter aanbod van een andere werkgever. Of is de kandidaat misschien niet helemaal zeker over de nieuwe functie. Neem contact op met de kandidaat om eventuele vragen te beantwoorden of bedenkingen weg te nemen. Deze persoonlijke benadering laat aan de kandidaat zien dat de interesse serieus is.

Vacatures worden sneller vervuld door een goede relatie tussen managers en recuiters. Iedereen is effectiever en er wordt geld bespaard. De zeven tips van Donna Vespe zijn te vinden op het blog The Seamless Workforce.

(bron: http://www.penoactueel.nl/werving-selectie/vervul-vacatures-sneller-8145.html)


Online Accountants MKB uw logo hier Recticel Groep TSB Bescom Geonovum i4Sales Aggreko Nederland BV MyBit B.V. Simac Electronics

© Easy Recruitment 2021

- Sitemap - disclaimer - Algemene Voorwaarden - Alle vacatures
OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie