Easy Recruitment
| RSSRSS

Het Easy Recruitment nieuws!

Omroep Flevoland

Op 20 maart 2012 was Tiemen Storm van Easy Recruitment te gast in de werkweek van Omroep Flevoland. Dit gesprek ging onder andere over zijn pitch op NK Elevator Pitchen in 2011, maar ook over Easy Recruitment en zijn filosofie daarachter. Klik hier voor het fragment.

Tiemen Storm Nederlands Kampioen Elevator Pitchen!

Tiemen Storm, Sales & Marketingman bij Easy Recruitment, is op 21 september 2011 Nederlands Kampioen Elevator Pitchen in de categorie 'bedrijfsleven' geworden. Dit deed hij over het project 'die berg komt er'. De VBA (vereniging bedrijfskring Almere) organiseerde dit evenement, waarbij het de bedoeling is wie het beste in maximaal 60 seconden een boodschap kan achterlaten en indruk kan maken op een vakkundige jury. Zie voor meer informatie www.nkelevatorpitch.nl

Zie hier voor een persbericht en hier voor het verhaal van Tiemen op BNR Nieuwsradio bij Humberto Tan.

CFO’s: Goed personeel een van de belangrijkste succesfactoren

Door: Mariel Hovemann | redactie HRpraktijk | 20 februari 2012

Investeren in goed personeel is volgens CFO’s een van de belangrijkste succesfactoren voor bedrijfsgroei tijdens de recessie. Dit blijkt uit de CFO Breakfast Meeting ‘Going for Growth’, georganiseerd door Michael Page International, Coleridge & Valmore en Deloitte. Aan de discussie deden circa vijftig CFO’s mee.

Een meerderheid van de aanwezige CFO’s ziet de recessie als een uitgelezen kans hervormingen door te voeren en bedrijfsgroei te realiseren. Als belangrijkste succesfactoren tijdens de recessie werden genoemd:
•focus op de kernactiviteiten,
•inzicht in de winstgevendheid van de klant en Economic Value Added (EVA),
•blijven investeren en ondernemen met oog op de lange termijn,
•besluitvormingsprocessen optimaliseren met Business Intelligence en
•goed personeel aantrekken en erin investeren.

Kansen voor groei

Tijdens de paneldiscussie met Pieter Wagebaert, Region Finance Director EMEA van Teleplan International, Arjan Kaaks, CFO van Maxeda/DIY, en Frank Geelen, Partner CFO Services van Deloitte, bleek dat succesvolle bedrijven de recessie niet zozeer gebruiken om radicale koerswijzigingen op te starten, maar eerder kiezen focus op de kernactiviteiten aan te brengen. Sommige CFO’s voegden daaraan toe dat het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn dat bedrijven slechte economische situaties nodig hebben om zich te hervormen. Dit zou een doorlopend proces moeten zijn, ook in betere tijden. Geelen onderschrijft het succes van de langetermijnaanpak: “Binnen onze adviespraktijk zien wij dat bedrijven toch altijd het beste presteren wanneer zij hun langetermijnkoers blijven varen en anti-cyclisch blijven denken: oppassen met de teugels al teveel te laten vieren als het goed gaat en blijven innoveren in tijden dat het minder gaat.”

Dit werd bevestigd door Lars Kamphuis, CFO van Berendsen Nederland, wiens bedrijf ondanks de crisis sinds 2009 een omzetgroei met dubbele cijfers wist te realiseren. “Als je besluit contraire maatregelen in te voeren, is het van belang om gerichte keuzes te maken in de projecten die je wilt uitvoeren. Deze dienen daarnaast aan te sluiten op de langetermijndoelstellingen. Als CFO heb je de langste horizon, maar uiteindelijk is het doorvoeren van hervormingen alleen mogelijk met de juiste mensen om je heen. De uitvoering van hervormingen is tenslotte essentieel.”

Flexibele arbeidscontracten

Flexibele arbeidscontracten zijn tijdens de paneldiscussie genoemd als maatregel om bedrijven meer bewegingsruimte te geven, kosten te besparen en de juiste balans in het personeelsbestand te vinden. Uit de discussie blijkt dat landen in Oost-Europa, zoals Tsjechië en Polen, goede voorbeelden zijn van locaties waar bedrijven tegenwoordig medewerkers van dag tot dag kunnen inhuren of met flexibele salarissen werken.

Strategische personeelsplanning

Gastheer Michel Verduin, Director bij Coleridge & Valmore (het recent geïntroduceerde Executive Search label van Michael Page), benadrukt het belang van goed personeel in economisch zware tijden: “Om strak aan de wind te varen is het van belang dat de juiste koers wordt bepaald en helder intern en extern wordt gecommuniceerd. We zien dat binnen de recessie zichtbaar wordt welke mensen goed en minder goed functioneren. Feit is dat een organisatie met de juiste mensen op de juiste plek, beter in staat is om te komen tot slagvaardige besluitvorming en het realiseren van de benodigde veranderingen.”

BRON: www.hrpraktijk.nl

Geonovum Boelen Adviesgroep B.V. King Nederland B.V. Recticel Groep Online Accountants MKB uw logo hier Simac Electronics Nubiko IT BV Nassau-Indus Deur BV

© Easy Recruitment 2018

- Sitemap - disclaimer - Algemene Voorwaarden - Alle vacatures
OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie